КОМПАНИЈА „БАМБИ“

КОМПАНИЈА „БАМБИ“

Историја

Više od 40 godina čitave generacije doprinose izrastanju Bambi-Banata u modernu konditorsku kompaniju. Od samog početka industrijske konditorske proizvodnje, posebna pažnja se poklanjala vrhunskom kvalitetu širokog asortimana keksa, čokolada i bombona.

Istorija Bambija

1967-1977

BAMBI je počeo kao fabrika dečjeg keksa sa svega 37 zaposlenih i godišnjom proizvodnjom od 167t. Godinu kasnije počinje se sa proizvodnjom Plazme, koja ubrzo postaje najveći brend i šampion kvaliteta bivše Jugoslavije. Nastaje Bambi tehnologija. Nova linija za proizvodnju vafla se aktivira i u proizvodni program se uvode novi proizvodi. 1974 godine proizvedeno je rekordnih 3000 tona proizvoda. Počinju i značajna investiciona ulaganja u objekte i opremu. Do 1977 Bambi osvaja blizu 100 medalja za kvalitet.

1977-1987

Na desetogodišnjicu Kompanije sa 230 radnika ostvaruje se proizvodnja od 3100 tona tvrdog keksa i vafl proizvoda. U ovom periodu puštena je u rad nova linija za čokoladiranje i nova linija za proizvodnju keksa. Bambi osvaja Pehar za stalnost kvaliteta. Plazma, Belvit, Mlečni keks i Mandarina napolitana svrstani su u skladu sa međunarodnim kodeksom u „HRANA 5“. Do kraja druge dekade postojanja Bambija, nova fabrika u Požarevcu je sagrađena. Portfolio proizvoda raste, kao i broj zaposlenih, obim i vrednost proizvodnje.

1987-1990

Godišnja proizvodnja je iznosila 6500 tona. Na dvadesetogodišnjicu rada nova fabrika u Braničevu počinje sa proizvodnjom rolera i krekera koji osvajaju tržište. Počinje se i sa proizvodnjom Bakinog kolača, potpuno novog proizvoda na tadašnjem Jugoslovenskom tržištu.

1990-2000

BAMBI postaje holding kompanija u čijem sastavu se nalazi 5 fabrika koje godišnje proizvode preko 15.000t proizvoda. BAMBI je prvi konditor u tadašnjoj Jugoslaviji koji uvodi sistem kvaliteta prema standardu ISO 9001. Nagrada za Plazma keks: Oskar Instituta zajednica za promociju preduzeća iz Brisela – Proizvod koji je obeležio XX vek. 2000 Bambi prerasta u koncern za proizvodnju i promet zdrave hrane. Nagrada za marketing ICEPEC. Apsolutni šampion kvaliteta Novosadskog sajma za 2000. godinu »Šampion kvaliteta XX veka« Novosadskog sajma »Mond selection« za proizvod »Bambijeve zlatne ribice«. BAMBI prvi i jedini u tadašnjoj Jugoslaviji uvodi najnoviji eksperimentalni sistem upravljanja kvalitetom DIS ISO 9001:2000.

2000-2006

BAMBI postaje Koncern zdrave hrane i sa 1.500 zaposlenih i godišnjom proizvodnjom od 18.000 t proizvoda postaje prvi konditor u Srbiji i Crnoj Gori koji uvodi HACCP sistem. Sredinom 2004. BAMBI postaje deo Danube Foods grupe kojom upravlja Salford investicioni fond. Krajem 2006. BAMBIJU se pripaja jedna od najcenjenijih konditorskih kompanija u Srbiji BANAT iz Vršca i sa radom počinje Koncern „BAMBI-BANAT“ AD sa sedištem u Beogradu i radnim jedinicama u Požarevcu, Vršcu i Braničevu.

Advertisements

УЧЕНИЧКИ ГЛАСНИК осмишљен је да овековечи очекивања, жеље и тежње садашње генерације основношколаца. Нашу визију прошлог, садашњег и будућег времена, остварићемо кроз поезију и прозу, песму и игру, глуму и покрет. Укључите се у стварање нашег света, ведрог, слободног и светлог.

%d bloggers like this: